Midzomer 2020

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 15:47

Onze midzomer viering hebben wij dit jaar beperkt tot de harde kern van de coven. De kruidenwicce van vorig jaar hebben wij teruggegeven aan de natuur en wij hebben een nieuwe geplukt. De 1,5m samenleving maakte een uitgebreidere viering helaas niet mogelijk. Jammer, want op veel plaatsen wordt er alleen nog maar oppervlakkig gehandhaafd terwijl de wil om met de inmiddels verworven kennis iets beters te bedenken lijkt te ontbreken. Om over de voorgenomen draconische noodwet maat te zwijgen.

Een ander belangrijk thema in deze dagen is het racisme. Hoewel altijd een vermeden onderwerp, is dat traditioneel wel een dingetje binnen de wicca. Wicca is een westerse mysterietraditie gebaseerd op de restanten van oude Westerse culturen. Derhalve trekt het mensen met een andere achtergrond vanzelf minder aan, maar niet omdat er bewust gediscrimineerd wordt. Iedereen is even welkom. Ter vergelijking staan Voodoo en Hinduisme ook niet bepaald bol van de westerse volgelingen, maar je bent er vast welkom.

Een en ander brengt wel met zich mee dat de Zwarte Piet discussie dit jaar vroeg begint. Voor ons als pagans is dit sowieso een non-discussie omdat de legende waarop Sinterklaas gebaseerd is, veel ouder is dan de zwarte slavernij en zelfs teruggaat tot de Wilde Jacht met Odin op zijn vliegende witte paard Sleipnir en zijn zwarte helpers de raven Huginn en Muninn. Daar komen wij over 6 maanden wel weer op terug. Dus wat ons betreft: 'ontnegeren' - ja, afschaffen – nee.   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.