Lughnasad 2020

Gepubliceerd op 19 juli 2020 om 16:22

Met Lughnasad/ Lammas, het eerste jaarlijkse oogstfeest, voor de deur kunnen wij stellen dat de ‘oogst’ van net geboden opleidingsprogramma ook binnen begint te lopen qua aantal aanmeldingen. Wij gaan starten met een groep nieuwe heksen op weg naar de eerste graad en een kleiner groepje 2e graads heksen op weg naar verdieping.

Sinds Imbolc hebben wij gedurende de semi-lockdown vrijwel stil gelegen, maar niet stil gezeten. Toen bleek dat het virus niet zomaar weg zou zijn, hebben wij besloten om dan maar digitaal te gaan werken en omdat wij nergens geld moest dat ook nog eens zo goedkoop mogelijk.  Na rijp beraad zijn wij op dit moment druk bezig om de opleiding voor neofieten onder te brengen in een social learning groep op Facebook. Er komen nog steeds teksten bij en wij zijn bezig filmpjes te maken. Live contact vindt vooralsnog zoveel mogelijk buiten plaats en via video conferencing. Een voordeel van deze virtuele manier van opleiden is wel dat mensen op elk moment kunnen instappen, maar een nadeel is dat het echte covengevoel een beetje ontbreekt.  

Wij hopen dat het virus in september zo ver geweken is dat het wel mogelijk is om het 2e oogstfeest, Mabon, met elkaar te vieren. Wicca blijft toch een belevingsgebeuren.

Blessed be!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.