Heksennacht / Beltane 2020

Gepubliceerd op 30 april 2020 om 19:23

Normaliter is dit leukste voeringen van het jaar met dans, spel en een vleugje erotiek. Wij vieren de vruchtbaarheid van het leven. Het enige vruchtbare nu is het covid-19 virus, dat covenbijeenkomsten zowel binnen als buiten onmogelijk maakt. Het houden van een life stream hebben wij overwogen, maar de kern van de wicca is toch de beleving, de ervaring, en niet het plichtmatig kijken naar een HP en een HPS die wanhopig proberen er nog een filmpje uit te persen. Nee, dit jaar slaan wij het over.

Het leven in deze tijd geeft een heel dubbel gevoel. Terwijl het leven om je heen ontspruit waart de meer dan wij ons kunnen heugen rond. Regeringsleiders die zo maar wat roepen of die hun mening baseren op geheime overleggen van ‘experts’ boezemen weinig vertrouwen in. De grote graaiersmentaliteit rond noodsubsidies, handel in beschermingsmiddelen en handel in medicijnen weerspiegelt zich in de kleine graaiersmentaliteit rond wc-papier en vitamine C. De ware aard komt naar boven en die is niet best. Als ik maar heb, de rest kan verrekken!!! De R0 voor complottheorien, doemscenario’s en bangmakerijen is minstens 5, om in pandemietermen te blijven.

Het enige wat de wicca hierin kan bieden is het geloof in de continuiteit van het leven. Het leven is sterk en zal ook hier doorheen komen. Helaas geldt dat op individueel niveau niet voor iedereen. Dus laat ieder een kaars branden voor hen die voortijdig heen gegaan zijn, maar laten wij ook de levenskracht vieren.     

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.