De Cirkel

Wie wij zijn

De Bohemian Circle is een cirkel  van wiccans en moderne heksen. In wicca termen is het een coven. Het doel van de cirkel is enerzijds om op traditionele wijze de eeuwige cyclus van de natuur en het leven te vieren met gelijk gestemde en anderzijds om mensen te laten kennismaken met wicca en hekserij en ze vooruit te helpen op hun spirituele pad.  

Wij (Beer en Vos, met hulp van Raven) zijn onze cirkel begonnen om onze meer dan 100 jaar aan gezamenlijk kennis te delen met belangstellenden. Tussen 2009 en 2024  hebben wij drie lichtingen wiccans en heksen opgeleid en ingewijd in onze hedendaagse variant van traditionele wicca. 
Tijdens de coronapandemie hebben wij de basisopleiding uitgeschreven en online gezet. Dat bleek  een succes omdat je alle theorie tot je kan nemen op een moment dat het jouw uit komt. Momenteel zijn deze theorie lessen een aanvulling binnen de coven.

De cirkel bestaat momenteel uit een hechte en vooral creatieve groep leuke mensen in de leeftijdscategorie 40+. Klik op de knoppen hieronder om wat meer over ons te weten te komen.
Wij staan open voor nieuwe deelnemers, maar lees eerst deze website goed door, zodat je weet of het praktisch haalbaar voor jij je is. Voor het evenwicht zijn wij momenteel vooral op zoek naar nog enkele vrouwelijke deelnemers.

Wat wij bieden aan de deelnemers van de cirkel

Jaarvieringen

Wij  vieren de acht vieringen van de jaarcyclus van de natuur met onze eigen en aanverwante cirkels. Wij doen dat zoveel mogelijk buiten in de natuur op wisselende locaties. Wij doen de vieringen volgens hedendaasge interpreaties van oude voorchristelijke tradities (Germaans, Keltisch, Grieks-Romeins). Voor de meesten is deelname aan een viering de eerste kennismaking met neo-paganisme, wicca en hekserij. Deelname is gratis, maar eten en drinken om te delen meenemen is verplicht.

Opleidingen

Als je wil onderzoeken of wicca voor jou het juiste spirituele pad is of als je je wilt verdiepen in hekserij of rituele magie, dan bieden wij een opleidingstraject met de mogelijkheid je te laten inwijden als wiccapriester(es).  De lessen staan online achter een wachtwoord. Vragen kunnen aan ons gesteld worden via whatsapp. 

Workshops en themabijeenkomsten

Bij voldoende belangstelling houden wij bijeenkomsten om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan. Dit kan varieren van een workshop wierook maken tot een oefenning in het opzetten van een magische ritueel. De materiaalkosten slaan wij om op deelnemers. Deelname aan deze activiteiten draagt bij aan je eigen verdieping in je spirituele pad.  Deze bijeenkomsten zijn afwisselend in Rotterdam-Hoogvliet en Den Haag-Kijkduin. 

Individuele consulten en rituelen

  • verdiepingssessies in persoonlijke magie
  • tarotconsulten
  • familieopstelling op basis van tarot
  • passageriten (geboorte, volwassenheid, handfasting. scheiding, overgang, overlijden) op locatie
  • energetische huisreinigingen

Onze naam en logo

De naam Bohemian Circle verwijst enerzijds terug op de vrije geesten, de Bohemiens, uit de Belle Epoque (1870-1914) aan wie wij veel van onze hedendaagse vrijheden en de herleving van het paganisme te danken hebben. Net als bij hen staan bij ons de vrije gedachte, levenslust,  liefde, vriendschap en nieuwgierigheid aan de basis van wat wij doen.  Anderzijds verwijst de naam in romantische zin naar het vrije leven en de magie van de 'reizigers'. De "levensreiziger" en de Travellers zijn hier aan verwant.

BC, de afkorting van Bohemian Cirkel is natuurlijk ook een verwijzing naar Before Christ, waar de wortels van de magie liggen.

Ons logo beeldt het ovaal de vulva  uit als symbool voor de vruchtbaarheid van de natuur. Daarin staat de fallus als symbool voor de bevruchting. Samen worden zij één in de spirituele waarheid van het pentagram (lucht, vuur, water, aarde en geest). De  stralenkrans symboliseert de vrijkomende energie van hun samengaan: de magische kracht die creëert, het licht in de duisternis.