Vos: HP en stille kracht achter de HPS (1954)

In mijn jeugd was ik gefascineerd door sprookjes en fantasieverhalen: eerst Paulus de Boskabouter en de heks Eucalipta, later de duistere sprookjes van Grimm en daarna als Tolkien. Magie, tovenaars en heksen leken als kind realiteit evenals Sinterklaas & 'hij die niet meer genoemd mag worden'. Wat ik er in mijn volwassen leven aan over gehouden heb is een warme belangstelling voor hekserij, Germaanse volkscultuur en het scify-genre aan boeken en films .   

Ik ben van huis uit socialistisch opgevoed, met een gezond wantrouwen tegen kerk en staat. Volgens recent DNA-onderzoek ben ik 70% West Europees en 30% Noord Europees. Mijn moeder heeft Friese roots en mijn vader Vlaamse. Eengie opstandigheid tegen het gezag is dus genetisch ingebakken.
In de politieke jaren ’70 (iedereen was ‘politiek’ en vol idealen) kon ik mijn draai niet vinden in de verschillende linkse bewegingen en ontwikkelde ik een libertaire levensfilosofie: maximale persoonlijke vrijheid (zolang dat niet ten koste van anderen gaat) binnen een controleerbaar staatsbestel dat die vrijheid waarborgt en een sociaal vangnet biedt voor wie dat nodig heeft.

Ik had  toen werk in de opkomende ICT-branche en zou naar de normen van vandaag een nurd geweest zijn. Er werkte toen allerlei onaangepaste figuren in die branche die niet veel ophadden met het burgerlijk bestaan. Naar mate de branche professionaliseerde nam dat af. Ik zorgde er echter wel voor dat ik aan de kant zat die de normen bepaalde, zodat ik er zelf niet zo veel,last van had.  Uiteindelijk heb ik dan ook vrijwel mijn hele carrière als KAM manager de aansprakelijkheid van bedrijven beperkt en mijn collega's gecoacht in veilig en verantwoord werken.  

Na mijn politieke ontwikkeling kwam de spirituele periode. Samen met mijn eerste partner ben ik mij gaan verdiepen in tantra en tao. Na het volgen van een reeks opleidingen zijn wij zelf opleidingen  gaan geven. Al snel kwamen wij er achter dat de behoefte van onze klanten meer in het seksuele aspect lag dan in het spirituele aspect. Wij zijn ons er toen meer op gaan richten mensen als coach te helpen hun seksuele relatie te verbeteren en de spanning er weer in terug te brengen.  
Na ruim 25 jaar hield de eigen relatie uiteindelijk geen stand. Niet vanwege de seks, maar wegens uiteenlopend verwachtingen. 

Spiritueel gezien ben ik in die periode verhuisd van de Oosterse mysterietradities naar de Westerse.
De gelijkenis tussen Hindoestaanse/tantrische goden en de Noordse goden was daartoe de aanzet.
Uit recent DNA-onderzoek blijk ik 30% Scandinavisch DNA te hebben en 70% NW Europees, dus het zat bij wijze van spreken al in de genen. Via Amerikaanse vrienden ben ik in 1996 op het spoor gekomen van de Seax Wica / Saxon Wicca van Raymond Buckland  en er in 1998 ingewijd.   

Samen met mijn partner, Beer, hebben wij in 2009 onze eclectische coven Pragmagie opgericht. Met Pragmagie hebben wij o.a. 5 jaar meegedraaid op Castlefest onder de vlag van de Roaming Ravens. In 2010 ben ik mijn druide-opleiding begonnen bij OBOD en ben 2015 als druide  ingewijd.

Omdat wij vele verzoeken tot opleiding in de wicca ontvingen zijn wij in 2014 met Bohemian Circle met het doel mensen op te leiden. 

Mijn grootste hobby is spoorwegen, zowel in het klein (zie hier) als in het groot (zie hier).
Daarnaast ben ik nog steeds gek op fantasy- en SF-verhalen en ook Engelse en Scandinavische detectives gaan er goed in evenals een speciaal biertje en een goede port met kaas.
Ik ben dol op muziek, vooral de oude meesters van de jaren '70 en de hedendaags progressieve rock.
Samen met Beer knap ik oude meubels op.

Without deviation from the norm, progress is not possible  (Frank Zappa)