Wie wij zijn en wat wij doen

Wij zijn in de pagan/wiccan wereld bekend als Tante Beer en Vos (klik op de naam voor meer info). Bijgestaan door Raven zijn wij met zijn drieen de Elders van de wicca coven Bohemian Circle. Samen hebben wij +/- 100 jaar ervaring met sjamanisme, druiderij, wicca, hekserij, Europese mythologie en esoterie.

Een stukje historie

Wij zijn met de  Bohemian Circle begonnen met het doel in de vraag naar kennis over wicca en hekserij te voorzien. Tussen 2009 en de coronapandemie in 2020, hebben wij twee lichtingen opgeleid en ingewijd als wiccapriester(es) in onze variant op Gardnerian Wicca.
Tijdens de pandemie hebben wij onze opleiding uitgeschreven en online gezet. Dat bleek vooral tijdens de lockdowns een succes en is dat ook nu nog. omdat mensen zich moeilijk vrij kunnen maken voor maandelijkse trainingsavonden.  

Wat wij doen

Individuele opleiding
Wij hebben een gefaseerd opledingstraject in drie graden dat gericht is op de ontwikkeling van je persoonlijke verhouding tot het universum / de schepping en de natuur waar je zelf deel van uitmaakt. In onze online basisopeleiding bieden wij de belangrijkste bouwstenen hiervoor. Je  leert niet hoe het 'moet', maar hoe het 'kan'.  De basisopleiding is na een toelatingsgesprek beschikbaar op deze website. Behoudens een kleine kostenbijdrage voor onderhoud van de website (€10,00 per jaar) is de cursus gratis. Tot aan je eerste inwijding ben je aspirant lid van de coven ofwel neofiet en daarna volwaardig wiccan en lid van de coven.

Coven bijeenkomsten

Elk jaar worden de seizoensvieringen, enkele volle Maan vieringen (niet allemaal) en enkele workshops of themabijeenkomsten georganiseerd (zie Agenda).  Bij de seizoensvieringen kan je als covenlid ook belangstellenden inroduceren. Onze bijeenkomsten zijn afwisselend in Rotterdam en Den Haag. Gemiddeld één keer per maand is er een activiteit.

Consulten
Wij doen tegen een reële vergoeding tarotconsulten, passageriten en energetische huisreinigingen.

 

Betekenis Bohemian Circle

De naam grijpt enerzijds terug op de vrije geesten, de Bohemiens, uit de Belle Epoque (1870-1914) aan wie wij zowel veel van onze hedendaagse vrijheden als de herleving van het paganisme te danken hebben. Net als bij hen staan de vrije gedachte, levenslust,  liefde, vriendschap en nieuwgierigheid bij ons aan de basis van wat wij doen.  Anderzijds  verwijst de naam in romantische zin naar het vrije leven en de magie van de 'reizigers'. Het leven als traveller die de jonge Buckland nog heeft gekend.

Ons logo beeldt de vulva uit als symbool voor de vruchtbaarheid van de natuur. Daarin staat de fallus al symbool voor de bevruchting. Samen worden zij één in de (spirituele) waarheid van het pentagram (lucht, vuur, water, aarde en spirit). De vrijkomende energie (stralenkrans) van hun samengaan straalt licht uit in de duisternis. De kracht die creëert.