Wie wij zijn

De Bohemian Circle is een eigentijdse eclectische wicca coven. Wij houden ons bezig met de viering van het leven, magisch werk, gratis opleidingen en diensten voor derden. De coven is in 2009 door (Tante) BEER & VOS gestart onder de naam Pragmagie en in 2014 hernoemd als de Bohemian Circle opleiding als belangrijkste doel. De coven heeft een Inner Circle van ingewijde leden en een Outer Circle van leerlingen en gastleden. 

Wij zien Wicca als een neo-paganistische vruchtbaarheidsreligie die de eeuwigdurende cyclus het leven viert. Deze cyclus vieren wij in acht jaarfeesten, die samen het Jaarwiel vormen. Wicca is een religie en geen godsdienst. Wij dienen geen goden, maar bezien onszelf in verhouding tot de krachten in de natuur en het universum. De dualiteit van orde en chaos, creatie en vernietiging, goed en slecht, etc. wordt gesymboliseerd door een godenpaar. Dit paar wordt in basis gevormd door de leven barende godin (de Oermoeder / Moeder Aarde) en de bevruchtende god (de Gehoornde God / Vader Zon). 

De Bohemian Circle is een eclectische wicca coven. Dat wil zeggen dat wij niet voor één bepaalde traditie gekozen hebben. VWij gaan in de basis uitgaan van de leerstellingen van de grondlegger van de wicca, Gerald Gardner, maar volgens de invulling die Raymond Buckland daaraan gegeven heeft: de Saex Wica ofwel Saksische Wicca.   

Waar wicca de religieuze kant van de coven is, is hekserij de dienstverlenende kant en dat betekent dat je behalve jezelf ook je naasten en je omgeving naar eigen vaardigheid helpt met divinatie, heling en advies. Hekserij kan je leren, het is geen gave, maar het is niet voor iedereen geschikt.

De naam van de coven grijpt terug op de beweging vrije geesten uit de belle epoque (1870-1910) die de tegencultuur vormden van de bourgeoisie. Aan hen hebben wij onze huidige liberale samenleving te danken. Net als bij hen staan de vrije gedachte, levenslust,  liefde, vriendschap en plezier bij ons aan de basis van wat wij doen.  Tevens verwijst de naam naar het nog redelijk ongerepte natuurschoon van de Bohemen en in romantische zin op de puurheid en de magie van de 'reizigers'.

Ons logo beeldt het vrouwelijke en het mannelijke uit (vagina en fallus). Samen worden zij één in de waarheid van het pentagram (lucht, vuur, water, aarde en spirit). De vrijkomende energie van hun samengaan straalt licht uit in de duisternis.