Wie wij zijn

De coven Bohemian Circle is door Tante Beer & Vos in 2014 opgericht vanuit onze oude coven Pragmagie (2009). Wij zijn een Eclectische Wicca Coven conform de gedachte 'Doe wat werkt'.
Wij baseren ons op het raamwerk van de de traditionele (Keltische) wicca wat betreft de vorm en de gradenstructuur, maar de inhoud is mede gebaseerd op tradities van  Grieks/Romeinse en Germaanse oorsprong en op de leer van de Orde van Barden, Ovaten & Druiden (OBOD).. 

Het belangrijkste doel van de coven is mensen op te begeleiden op het pad van de wicca / hekserij, bij het houden van rituelen en bij het op praktische wijze doen van magisch werk en divinatie,
De coven wordt bestuurd door de leden van de Inner Circle. Trainees vormen de Outer Circle.

Wij streven naar een zo breed mogelijke samenwerking tussen de verschillende wicca / hekserijstromingen, want de overeenkomsten zijn groter dan de verschillen.

Wij zijn Wiccans = Wijzen

Wicca is in zijn aard een vruchtbaarheidsreligie, die in 8 jaarfeesten de cyclus van de natuur en het leven viert. Na WO II heeft Gerald Gardner wicca samengesteld met lokaal overleverde Keltische en Saksische paganistische tradities, elementen van de rituele magie (van Mathers,  Crowley en OTO) en de tradities van de de Vrijmetselarij als bouwstenen. Inmiddels is wicca een verzamelbegrip geworden voor een grote verscheidenheid aan stromingen met een scheppende godin en god, het jaarwiel van de seizoenen en rituele magie als grootste gemene deler. Wicca als totaalconcept is dus geen eeuwenoud heksengeloof.

Als beoefenaars van wicca noemen wij ons 'wiccans' van het oud-Saksische woord 'wica', dat 'wijze' betekent. 'Heks' is voor ons een geuzennaam.

Hoewel de term 'heks' gebruikt wordt voor zowel wiccans als heksen is er toch een verschil. Een wiccan is een aanhanger van een samenhangende religie. De heks baseert zich  op het leven met de krachten n d natuur en kan in feite elke religie hebben. Alle wiccans zijn heksen, maar lang niet alle heksen zijn wiccans.

Ons logo beeldt het vrouwelijke en het mannelijke uit (vagina en fallus). Samen worden zij één in de waarheid van het pentagram (lucht, vuur, water, aarde en spirit). De spirituele energie straalt licht in de duisternis.

De naam van de coven grijpt in de eerste plaats terug op de kunstenaars en intellectuelen die een onconventioneel, ongeregeld bestaan leden in het Parijs de negentiende eeuw. Ook wij houden er bewust een niet-burgerlijke en ongebonden levensstijl op na. Humor,  liefde, vriendschap en plezier staan bij ons aan de basis.  Tevens verwijst de naam naar het nog redelijk ongerepte natuurschoon van de Bohemen en in romantische zin op de puurheid en de magie van het zigeunerbestaan.