Midwinter 2019

Gepubliceerd op 21 december 2019 om 15:21

Midwinter, Yule is het belangrijkste Germaanse feest van het jaar. Zij vierde de terugkeer van het licht en het eind van de Wilde Jacht (de najaarsstormen). Dat deden zij niet op de 21ste, maar op de avond van de 24ste, want dan is voor het eerst zichtbaar dat het langer licht blijft. Bij de Germanen duurde het feest 12 dagen. Men offerde aan Donar/Thor bij groen blijvende bomen, stak vreugde vuren aan, gaf elkaar kleine geschenken en ook de innerlijke mens zal wel verwend geweest zijn met een feestmaal. Ook de Romeinen vierden feest rond dezelfde tijd en dankten Saturnus voor de terugkeer van het licht met offerandes en orgien. Deze Germaanse en Romeinse feesten waren zo diep geworteld dat de Christenen ze noodgedwongen overgenomen hebben en de geboorte van het nieuwe licht door die van Christus vervangen hebben.  

Ook wij vieren 12 dagen feest. Elk jaar nemen wij 2 weken vakantie vanaf de 24ste. Een tijd om het jaar te evalueren, te vieren wat wij behaald hebben, uit te rusten en na te denken over wat wij het komende jaar willen doen.

Wij wensen al onze druide en wicca-vrienden prettige feestdagen en volgend jaar gaan wij er met de Bohemian Circle weer tegenaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.