Vos: HP en stille kracht achter de HPS (1954)

Van mij als HP mag je verwachten:

  • een open minded opstelling naar mensen en situaties
  • 30 jaar kennis en ervaring met westerse en oosterse mysterietradities (wicca, druiderij en tantra)
  • professionele coaching en persoonlijke begeleiding

Dit is gebaseerd op onderstaande persoonlijke ontwikkeling.

In mijn vroege jeugd (jaren '50/'60) was ik gefascineerd door sprookjes en fantasieverhalen die mijn oma mij vertelde. Ze verzon ze zelf of las ze voor het het grote en duistere sprookjesboek van Grimm. Op de radio volgde ik de avonturen van Paulus de Boskabouter en de heks Eucalipta. Magie, tovenaars en heksen leken als kind een realiteit, net als Sinterklaas. Wat ik er in mijn volwassen leven aan over gehouden heb is een warme belangstelling voor hekserij, Germaanse volkscultuur en fantasieverhalen.   

Ik ben van huis uit socialistisch opgevoed, met een gezond wantrouwen tegen kerk en staat. Volgens recent DNA-onderzoek ben ik een 70% Noordwest en 30% Noord Europese Germaan. Mijn moeder heeft Friese roots en mijn vader Vlaamse. Enige opstandigheid tegen het gezag is dus genetisch ingegoten.
In de  jaren 60/’70 was iedereen vol ‘politiek’ en ' idealen', maar ik kon mijn draai niet vinden in de verschillende linkse bewegingen. Ik ontwikkelde een eigen libertaire/anarchistische levensfilosofie: maximale persoonlijke vrijheid (zolang dat niet ten koste van anderen gaat) binnen een controleerbaar staatsbestel dat die vrijheid waarborgt en een sociaal vangnet biedt voor wie dat nodig heeft.

Ik kreeg toen werk in de opkomende ICT-branche en ik zou naar de normen van vandaag een nurd geweest zijn. Er werkte toen allerlei onaangepaste figuren in die branche die niet veel ophadden met het burgerlijk bestaan (rock en bluesmuziek, vrije seks, drank en weed waren de norm). Naar mate de branche in de jaren '80 professionaliseerde nam dat af. Ik zorgde er echter wel voor dat ik aan de stond die de normen bepaalde, zodat ik er zelf niet zo veel last van had.  Uiteindelijk heb ik dan van af het begin van de jaren '90 mijn hele carrière als KAM manager de kwaliteiten en veiligheid van mijn collega's doen verbeteren en de bedrijfsaansprakelijkheid beperkt. 

Het motiveren en begeleiden van mensen in hun werk en conflicten oplossen was de hoofdmoot van mijn werk. ik heb daarom aanvullende opleidingen gevolgd als NLP-coach, mediator en familie/organisatieopsteller. Deze kennis heb ik ook gebruikt als praktijkondersteuner van de praktijk voor seks- en relatiecoaching van mijn eerste partner.

Spiritueel gezien heb ik mij in de eerste helft van de jaren '90 verdiept in Tantra en Tao. In de 2e helft van de jaren '90 ben ik verhuisd van de Oosterse mysterietradities naar de Westerse. De gelijkenis tussen Hindoestaanse/Tantrische goden en de Noordse goden was daartoe de aanzet. De stap naar wicca was daarna maar een kleine.

Via vrienden bij het Amerikaanse bedrijf waar ik werkte, ben ik in 1996 op het spoor gekomen van de Seax Wica  van Raymond Buckland (een Germaanse variant van Gardnerian wicca) en er in 1998 in Buffalo NY in ingewijd door één van zijn priesteressen. Het lukte in Nederland niet om aansluiting te vinden bij een coven en ik ben er in 2009 met mijn lief, Beer, zelf één begonnen: Pragmagie. Parallel hieraan ben ik bij de druiderij van OBOD terecht gekomen. OBOD-druiderij en Gardnerian wicca zijn immers parallelle ontwikkelingen met meer overeenkomsten dan verschillen. In 2014 ben ik ingewijd als Druide (te vergelijken met derde graad inwijding in de wicca).

Omdat wij vele verzoeken tot opleiding in de wicca ontvingen zijn wij in 2014 met de Bohemian Circle begonnen met het doel mensen te begeleiden op hun pad in de wicca en hekserij. 

Mijn grootste hobby is spoorwegen, zowel in het klein (zie hier) als in het groot (zie hier) en ik doe daar ook 2 dagen per week vrijwilligerswerk in.
Daarnaast ben ik nog steeds gek op fantasy- en SF-verhalen en ook Engelse en Scandinavische detectives gaan er goed in evenals een speciaal biertje en een goede port met oude kaas. Ik ben dol op muziek, vooral de oude meesters van de jaren '70 en de hedendaags progressieve rock.
Ik bak taarten en samen met Beer knap ik oude meubels op.

Mind is like a parachute; it only works when it is open
(Frank Zappa)