Tante Beer: priesteres /moeder overste (1964)

Tante Beer is een warme en enthousiaste tante. Ik voel mij geroepen mijn kennis en kunde in de wereld dienstbaar te maken. Voel mij gezegend met creativiteit, intellect en humor. Op een aardse manier draag ik mijn steentje bij, om de wereld een betere en mooiere plaats te maken.

Al vanaf mijn pubertijd ben ik bezig met spiritualiteit, energie en magie. Vele tientallen jaren, heb ik trainingen en workshops gevolgd op het gebied van sjamanisme, Alexandrian en Eclectische wicca, hekserij en druiderij door zowel gerenommeerde leraren als rare vogels, gedurende  langere of kortere tijd. Daarnaast heb ik alle grote wereld religies intensief bestudeerd evenals vele nieuwetijdse stromingen. Het waren leerzame en mooie jaren.  In mijn leven heb ik ook reguliere opleidingen gevolgd op het gebied van psychologie en psychiatrie, het menselijk lichaam en healing. Ik heb 10 jaar lang een eigen praktijk gehad voor personal coaching en training.

Samen met Vos heb ik mij 5 jaar lang met onze coven Pragmagie aangesloten bij de Roaming Ravens en Heidense Bende op Castlefest om de mensen kennis te laten maken met de oude kunde. Dit waren mooie en intensieve weekenden waar wij ca. 30.000 bezoekers iets mee konden geven over de craft.

In 2009 zijn wij gestart met de wicca coven Pragmagie, sinds die tijd ben ik samen met mijn lief Vos, Wij hebben in deze cirkel mensen al veel gerealiseerd met elkaar. Omdat wij onze kennis en kunde graag doorgeven en daar ook voor gevraagd zijn, hebben wij met dat doel de coven Bohemian Circle opgericht. Hierin kunnen wij, gezamenlijk met onze leden de oude kennis onderzoeken, doorleven en met magie transformeren in de doelen in ons leven. Wij hebben al veel mensen zien groeien op verschillende niveaus. Wij onderzoeken wat goed werkt (en niet) en daar schrijven wij over.

Deze kennis wordt gedeeld op de website en in sociale media. Wij hebben de afgelopen tijd veel nieuwe en jonge leden mogen verwelkomen. De oude kennis met de nieuwe generatie verbinden zien wij als een mooie bijdrage aan een betere wereld. De corona tijd heeft ons alleen maar sterker gemaakt als groep en wij hebben nieuwe mogelijkheden gevonden om ons werk voort te zetten. Online is erbij gekomen en is een waardevol hulpmiddel gebleken om met elkaar in contact te blijven. Daarnaast zijn er ca 180 online lessen gekomen waar iedereen in zijn eigen tijd kennis uit kan opdoen.

Om scherp te blijven, verdiep ik mij in een breed scala aan spirituele onderwerpen zoals de godin Hekate,  magie uit de antieke oudheid  zoals de Eleusische mysteriën en het schrijven van lessen in de esoterische kennis. Studeren is aan mij wel besteedt. Er is altijd weer nieuwe wetenschappelijke informatie beschikbaar over mijn favoriete onderwerpen.

Ik sta met beide benen in de maatschappij. In het dagelijks leven werk ik als leidinggevende op een woonvorm psychiatrie/VG.  Ik hou van dieren en wij  hebben samen, met onze inwonende dochter, drie hondjes. Als laatste zal ik over mijzelf vertellen dat ik een creatief mens ben die graag macramé en ontwerpt.

Het leven is magisch,
maar je moet wel zelf met het toverstafje zwaaien