Vos: de stille kracht achter Tante Beer (1954)

Vos is de leider van de cirkel ofwel de Hoge Priester in wiccatermen. Waar de Hoge priesteres over de inhoud gaat, gaat hij over de vorm en de veiligheid.

Van mij als facilitator van deBohemian Circle mag je verwachten:

  • een open minded opstelling naar mensen en situaties
  • ruim 30 jaar kennis en ervaring met westerse en oosterse mysterietradities  (wicca, druiderij, tantra)
  • professionele coaching en persoonlijke begeleiding

Dit is gebaseerd op onderstaande persoonlijke ontwikkeling.

In mijn vroege jeugd (jaren '50/'60) was ik gefascineerd door sprookjes en fantasieverhalen die mijn oma, mijn belangrijkste opvoedster, mij vertelde. Ze verzon ze zelf of las ze voor uit het grote en duistere sprookjesboek van Grimm. Via de radio volgde ik de avonturen van Paulus de Boskabouter en de heks Eucalipta. Magie, tovenaars en heksen leken als kind een realiteit. Wat ik er in mijn volwassen leven aan over gehouden heb is een warme belangstelling voor hekserij, volkscultuur en fantasieverhalen en de behoefte zelf te schrijven.

Volgens DNA-onderzoek ben ik een 70% Noordwest Grmaans en 30% Scandinavisch. Mijn moeder heeft West Friese roots en mijn vader West Vlaamse. Een gezond wantrouwen tegen kerk en staat lijkt dus genetisch bepaald. In de  jaren '60/’70 was alles ‘politiek’ en iedereen zat vol 'idealen' . Wij waren de voolopers ban de huidige wokies, maar de thema's zijn nog steeds hetzelfde: milieu, oorlog, emancipatie, migratie (toen uit Suriname en de Antillen). Ik kon mijn draai niet vinden in de verschillende politieke bewegingen dus ik ontwikkelde een eigen libertaire levensfilosofie: iedereen gelijk en  maximale persoonlijke vrijheid, zolang dat niet ten koste van anderen gaat, binnen een controleerbaar staatsbestel dat de vrijheid waarborgt en een sociaal vangnet biedt voor wie dat nodig heeft.

van de jaten '70 tot mijn pensioen heb ik in de ICT, HRM, kwaliteits- en veiligheidszorg en HRM gewerkt. Dat waren allemaal nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven die tijdens mijn loopbaan van een nurd-achtige status ontwikkeld zijn tot essentiele bedrijfsonderdelen. Naast diverse managementopleidingen daarom ik aanvullende opleidingen gevolgd tot NLP-coach, mediator en familie/organisatieopsteller.  

Spiritueel gezien heb ik mij  aanvankelijk verdiept in Tantra en Tao, maar vanaf de 2e helft van de jaren '90 ben ik opgeschoven naar de Westerse mysterietradities. 

Via vrienden bij een Amerikaanse bedrijf waar ik werkte, ben ik in 1996 op het spoor gekomen van de Seax Wica  van Raymond Buckland (een Germaans georienteerde variant van Gardnerian wicca) en in 1998 in Buffalo NY ingewijd door één van zijn priesteressen. Het lukte in Nederland niet om aansluiting te vinden bij een overeenkomstige coven en ik ben er uiteindelijk in 2009 samen met Beer zelf één begonnen. Via Beer ben ik ook bij de druiderij van OBOD terecht gekomen en in 2014 ingewijd als Druide (te vergelijken met derde graad inwijding in de wicca). 

Momenteel verdiep ik mij in Europese mythologie, in het bijzonder in de Germaanse en de Griekse mythologie. De oorlog in de Oekraine heeft geleerd dat je best trots op je eigen cultuurgeschiedenis mag zijn. Het mag echter geen motief zijn om een ander te discrimineren of te onderdrukken. 

Ik ben ook nog (model)trainhobbyist en doe 2 dagen per week vrijwilligerswerk als maquettebouwer bij Miniworld Rotterdam. Daarnaast ben ik nog steeds gek op fantasy- en SF-verhalen en ook detectives gaan er goed in.  Als liefhebber van het goede leven houd ik van een speciaal biertje en een goede port met oude kaas. Ik ben dol op muziek, vooral de oude meesters van de jaren '70 en de hedendaags progressieve rock.
Bovedien schrijf ik ook nog zelf een detectviveserie "De Pagan detectives." Via de knop hieronder hun je het eerste deel bekijken en aanschaffen. 

Mind is like a parachute; it only works when it is open (Frank Zappa)