Tante Beer: priesteres /moeder overste (1964)

Beer is de leidster van de cirkel ofwel de Hoge Priesteres in wiccatermen. Zij gaat over de inhoud. Het is haar taak om als een soort moederoverste het spirituele pad van de deelnemers te bewaken. 

Tante Beer is te omschrijven als een warme en enthousiaste tante. Ik voel mij geroepen mijn kennis en kunde in de wereld dienstbaar te maken. Voel mij gezegend met creativiteit, mensenkennis en humor. Op een aardse manier draag ik mijn steentje bij, om de wereld een betere en mooiere plaats te maken.

Al vanaf mijn pubertijd ben ik bezig met spiritualiteit, energie en magie. Vele tientallen jaren, heb ik trainingen en workshops gevolgd op het gebied van sjamanisme, wicca, hekserij en druiderij  bij zowel gerenommeerde leraren als rare vogels. De grote wereld religies als vele nieuwetijdse stromingen hebben mijn warme belangstelling. Het waren leerzame en mooie jaren.  Daarnaast volgde ik reguliere opleidingen op het gebied van psychologie en psychiatrie, het menselijk lichaam en healing. Tien jaar lang voerde ik een eigen praktijk voor personal coaching en training.

Samen met Vos  hebben wij de coven Pragmagie opgericht in 2009. In die tijd hebben wij mooie evenementen meegemaakt. Vanaf 2010  hebben wij ons vijf jaar verbonden met de Roaming Ravens en Heidense Bende op Castlefest om de bezoekers kennis te laten maken met de oude kunde. Dit waren geweldige weekenden waar wij aan ca. 30.000 bezoekers iets mee konden geven over de craft.

Omdat wij onze craft graag doorgeven en daar ook veel behoefte aan was, hebben wij  in 2011 Pragmagie omgezet in coven Bohemian Circle. Sindsdien kunnen wij, gezamenlijk met onze leden de oude kennis onderzoeken, doorleven en met magie transformeren in de doelen in ons leven. Wij hebben al veel mensen zien groeien op verschillende niveaus. Wij onderzoeken wat goed werkt (en niet) en daar schrijven wij over.

Deze kennis wordt gedeeld met elkaar en anderen. Wij hebben in al die jaren heel wat covenleden mogen verwelkomen. Sommige gingen een ander pad lopen en anderen bleven. Ook de corona tijd heeft ons alleen maar sterker gemaakt als groep en wij hebben nieuwe mogelijkheden gevonden om ons werk voort te zetten. Online is erbij gekomen en is een waardevol hulpmiddel gebleken om met elkaar in contact te blijven. Er zijn er ca 180 online lessen gekomen waar iedereen in zijn eigen tijd kennis uit kan opdoen.

Over mij als persoon kan ik vertellen dat ik soms wat direct ben en de zaken open benoemt maar ik streef altijd naar harmonie en zie in ieder waardevolle talenten. Probeer het beste in onszelf naar boven te halen en met humor en plezier.

Om scherp te blijven, verdiep ik mij in een breed scala aan spirituele onderwerpen zoals de godin Hekate,  magie uit de antieke oudheid, Eleusische mysteriën en esoterie. Studeren is aan mij wel besteedt. Er is altijd weer nieuwe wetenschappelijke informatie beschikbaar over mijn favoriete onderwerpen.

Ik sta met beide benen in de maatschappij. In het dagelijks leven werk ik als leidinggevende op een woonvorm psychiatrie/VG.  Ik hou van dieren en wij  hebben samen, met onze inwonende dochter, drie hondjes. Als laatste zal ik over mijzelf vertellen dat ik een creatief mens ben die graag met macramé en textiel werkt.

Het leven is magisch,
maar je moet wel zelf met het toverstafje zwaaien