Leden

Op deze pagina mogen de vaste leden van de cirkel iets over zichzelf vertellen

Cata Negra

Ik ben Cata Negra maar ze noemen me Cata. Wat leuk dat ik me hier mag voorstellen! Ik woon in Spijkenisse en ben een echte levensgenieter en hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken en avonturen te beleven. In mijn vrije tijd vind je me vaak in de natuur, waar ik graag wandel.
Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig geweest naar het spirituele, mijn Spaanse oma was  een zigeunerin en had vele (bij)geloven die mijn moeder ook gedeeltelijk over had genomen. Na mijn 40ste wilde ik me er graag verder in verdiepen. Dan ga je het internet op en dan is er zoveel op dat gebied. Via via kreeg ik een boek over hekserij. Dit trok me erg aan met name omdat het een natuurreligie is en je zelf je eigen pad kiest en bewandeld. Ik las daar over solo hekserij maar dat er ook Covens bestaan. Nou of ik nu gelijk in een coven wilde wist ik nog niet hoor, want tja wat zijn dat voor mensen.

Maar Google is your best friend zeggen ze en daar ben ik op zoek gegaan of er een coven in de buurt van mijn woonplaats was. En tja dingen gaan hoe ze gaan. In Hoogvliet, wat naast Spijkenisse ligt, vond ik een opleidingscoven. Daar kan je als neofiet starten en na een jaar kan je zelf kiezen of je in de coven wilt of toch niet. Nou dat voelde voor mij supergoed.
Je wordt niet zomaar toegelaten. De HPS Tante Beer en HP Vos laten alleen maar mensen toe waar ze het gevoel bij hebben dat ze erbij passen en die er ook iets voor willen doen. Dat betekent lessen volgen en zoveel mogelijk bij de evenementen aanwezig zijn. Dit heb ik als zeer prettig ervaren, want daardoor ben je met een groep gelijkgestemden.
Ik ben tijdens de pandemie gestart met mijn opleiding dus mijn neofietentijd duurde wel wat langer dan een jaar, wat ik eigenlijk alleen maar erg prettig vond. Zo kon ik me goed verdiepen in  de Hekserij en de lessen die worden gegeven. Na deze tijd heb ik de keus gemaakt om mij graag bij
deze coven aan te sluiten en in februari 2023 ben ik 1 ste graads ingewijd.
Als jij nou ook nieuwsgierig bent geworden na het lezen van de website zou ik zeggen neem contact op via de contactpagina en wie weet kom ik jou binnekort in de coven tegen.

Walter

In mijn jonge jaren waren de zon en de maan de bron van mijn spirituele ervaringen. Tijdens midzomer in de warme zon beleefde ik mijn eerste zelf-initiatie. Volle Maan vieringen begonnen tijdens mijn studentenjaren door het zitten rond een kampvuur en zijn een maandelijks ritueel geworden vol meditatie, magie en contact met de hogere krachten. Door de jaren heen ontdekte ik de wijsheid van druïden, astraal reizen van shamanisten en de magie van heksen.

Sinds ik lid werd van de Bohemian cirkel werd, heb ik niet alleen de kennis en kracht van praktische magie gekregen, maar ook de seizoen vieringen van Wicca kunnen ervaren. Tot mijn verrassing werd Imbolc, de start van het jaar met de Godin Bridget, mijn tijd van de sterkste magische ontwikkelingen. Ostara, de lenteviering, geeft mij hoop op groei. Beltane, de viering van liefde, lust en relaties, kende ik al uit het buitenland als het huwelijk van Hekate en Cernunnos. Litha is waar ik mij thuis voel, want ik ben geboren tijdens een hittegolf op midzomer. Lammas, het oogstfeest, brengt mij wat ik wens en Samhain is voor mij beroemd en berucht. Het contact met de voorouders is heel verrijkend voor mij. Met Midwinter, Yule, vier ik het einde van het jaar en de geboorte van een nieuwe gehoornde koning. Onze toekomst is magisch, krachtig en geeft nieuwe kansen.

Zoek je nieuwe kennis, oude tradities en dimensionale ervaringen? Wicca is een reis zonder dogma's, met onverwachte momenten, vol vertrouwen, met de zegen van de Drievoudige Godin Hekate. Blessed be!