Deelnemen

Uiteraard kan je lid worden van de coven en aan de opleidingen deelnemen. Vul daarvoor het contactformulier in op voorgaande pagina.
Wij nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. De kan live of via videobellen. 

Voorwaarden vooraf

 • Leeftijd 24+
 • Onderschrijving van het convenant (zie hieronder)
 • Niet te ver weg wonen om aan covenactiviteiten deel te kunnen nemen (wij houden een gebied aan dat ruwweg wordt begrensd door de N11 in het Noorden, de A27 in het Oosten, de A58 in het Zuiden en de Noordzee in het Westen). Uitzonderingen hierop zijn mogenlijk als je door omstandigheden niet in staat bent te reizen en alleen online kan deelnemen.

Kennismakingsgesprek

Gedurende dit gesprek proberen wij de volgende punten dudelijk te krijgen:

 • je motivatie om je in wicca/hekserij te willen verdiepen en/of je bij een coven aan te willen sluiten,
 • je achtergrond en ervaring is op het gebied van spiritualiteit,
 • je persoonlijke situatie (heb je voldoende tijd en aandacht voor de opleiding of covenactiviteiten),
 • je emotionele stabiliteit
 • je bereidheid je te schikken naar het onderstaande convenant

Als het klikt wordt je ingeschreven en krijg je een persoonlijk wachtwoord voor de opleiding. Per jaar in december brengen wij € 10,00 in rekening ter dekking van de kosten van de website. Je oude wachtwoord vervalt dan en na betaling krijg je een nieuwe. 

Convenant

 1. Wicca is een vruchtbaarheidsreligie waarin de oneindige cyclus van het leven centraal staat. De Grote Godin (die alles baarde) en de Gehoornde God (die haar bevruchtte) zijn de centrale figuren. De god en de godin zijn symbool voor de polen waartussen de levensenergie stroomt waaruit alles gecreëerd is.  Wij zien deze goden als archetypen die kunnen wisselen naar gelang de doelstelling van het ritueel. Om cultuurroof te voorkomen kiezen wij  alleen goden uit het Grieks/Romeinse, Keltische of Germaanse pantheon (tenzij je echt geroepen bent door een andere godin of gad).
 2. De hoge priesteres (HPS) is de onbetwiste leidster en laat zich adviseren door de Elders. 
 3. Na de status van neofiet (beginner) kennen wij drie inwijdingsgraden die afhankelijk van kennis, ervaring en persoonlijke ontwikkeling worden toegekend. Inwijdingen zijn voorbehouden aan de HPS en de HP en vinden plaats op basis van tegengestelde gender. 
 4. Wij vieren de seizoensfeesten van het Jaarwiel in zgn. sabbats. 
 5. Wij doen divinatie en magisch werk in de zgn. esbats en volgens het concept Wens + Wilskracht + Energie + Actie = Resultaat. 
 6. Bij magisch werk behoren de tegengestelde energetische polen (vrouwelijk energie versus mannelijke energie) zoveel mogelijk in balans te zijn omwille het verkrijgen van een goed resultaat. Dit is sekse onafhankelijk. Vrouwen hebben ook mannelijke energie en vice versa.  LHBT+ is daarom niet uitgezonderd van deelname.
 7. Bij  esbats en bij inwijdingen zijn wij naakt onder een eenvoudige robe. Deze kleding maakt iedereen gelijk en zit niet in de weg bij energetisch werk. Bij sabbats (ver)kleden wij ons naar het seizoen en de aard van de viering.
 8. Wij houden ons aan de volgende wetten:
  - Doe wat werkt. 
  - Doe wat je wilt, je echte wil.

  - De wet is liefde.  
 9. De geheimen van de coven worden door de HPS opgetekend in het Boek der Schaduwen.
 10. Covenleden spreken elkaar aan met de bij de toetreding gekozen naam, behandelen elkaar respectvol en respecteren elkaars grenzen.
 11. Wat in de coven gebeurd is of besproken is, blijft binnen de coven (discretie).
 12. De coven is geen platform voor politiek, discriminatie en complottheorieën.
 13. Wie zich niet aan deze uitgangspunten houdt, wordt met hoon verwijderd.