Convenant

Om als lid toegelaten te worden tot de coven moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent geestelijk volwassen en hebt voldoende verantwoordelijkheidsgevoel om de juiste keuzen voor jezelf te kunnen maken. Meestal is dat rond je 24ste het geval, maar sommigen zijn eerder en sommigen zijn later volwassen.
 • Discriminatie is je vreemd.
 • Als je een recent psychiatrisch verleden hebt dan dien je dit vooraf te vermelden.
 • Je hebt gevoel voor humor en zelfspot.

Bovendien moet je de uitgangspunten van in onderstaand convenant onderschrijven als basis reglement voor deelname aan de coven: 

 1. Wicca is een vruchtbaarheidsreligie waarin de oneindige cyclus van het leven centraal staat. De Grote Godin (die alles baarde) en de Gehoornde God (die haar bevruchtte) zijn de centrale figuren. De god en de godin zijn symbool voor de polen waartussen de levensenergie stroomt waaruit alles gecreëerd is.  Wij zien deze goden als archetypen die kunnen wisselen naar gelang de doelstelling van het ritueel. Om cultuurroof te voorkomen kiezen wij  alleen goden uit het Grieks/Romeinse, Keltische of Germaanse pantheon.
 2. De hoge priesteres (HPS) is de onbetwiste leidster van de coven en heeft altijd een hoge priester (HP) naast zich. 
 3. Na de status van neofiet (beginner) kennen wij  inwijdingsgraden die afhankelijk van kennis, ervaring en persoonlijke ontwikkeling worden toegekend. Inwijdingen zijn voorbehouden aan de HPS en de HP en vinden plaats op basis van tegengestelde gender. 
 4. Wij vieren de seizoensfeesten van het Jaarwiel in zgn. sabbats. 
 5. Wij doen divinatie en magisch werk in de zgn. esbats en volgens het concept van Pragmagie: Wens + Wilskracht + Energie + Actie = Resultaat. 
 6. Bij magisch werk behoren de tegengestelde energetische polen (vrouwelijk energie versus mannelijke energie) zoveel mogelijk in balans te zijn omwille het verkrijgen van een goed resultaat. Dit is sekse onafhankelijk. Vrouwen hebben ook mannelijke energie en vice versa.  LHBT+ is daarom niet uitgezonderd van deelname.
 7. Bij  esbats en bij inwijdingen zijn wij naakt onder een eenvoudige robe. Deze kleding maakt iedereen gelijk en zit niet in de weg bij energetisch werk. Bij sabbats (ver)kleden wij ons naar het seizoen en de aard van de viering.
 8. Wij houden ons aan de volgende wetten:
  - Doe wat werkt. 
  - Doe wat je wilt, je echte wil.
  - De wet is liefde.  
 9. De geheimen van de coven worden door de HPS opgetekend in het Boek der Schaduwen.
 10. Covenleden spreken elkaar aan met de bij de toetreding gekozen naam, behandelen elkaar respectvol en respecteren elkaars grenzen.
 11. Wat in de coven gebeurt of besproken is, blijft binnen de coven (discretie).
 12. Binnen de coven zijn politiek, discriminatie, complottheorieën en wappiegedrag taboe.
 13. Wie zich niet aan deze uitgangspunten houdt, wordt met hoon verwijderd.