Wicca opleiding op maat 

Wicca is in zijn aard een mysterietraditie. Het mysterie wordt daarbij mondeling overgedragen aan ingewijden. Tegenwoordig zit het mysterie minder in de overdracht van de inhoud, want die is de afgelopen 70 jaar voldoende beschreven, maar meer in de energetische en spirituele beleving. De juiste vertaling van de inhoud naar de persoonlijke ervaring staat dus centraal.  Wij bieden voor dit proces covid-19-proof opleidingen op maat. Aanmelden via de contactpagina

Voor wie bestemd

De opleiding is geschikt voor iedereen die zich binnen het kader van zijn/haar spirituele ontwikkeling verder in wicca en magie wil verdiepen ongeacht of je solitair bent of lid van een coven.

Hoe het werkt

 1. Je krijgt een intake gesprek (eventueel online) waarin je je behoeften kenbaar maakt en wij een inschatting maken van je kennis en ervaring en of Wicca wel het juiste pad voor je spirituele ontwikkeling is.
 2. Voor mensen die nieuw zijn in de Wicca, de neofieten, hebben wij een Social Learning Group op Facebook. Wij voegen regelmatig inhoud aan deze groep toe (teksten, filmpjes, links) en houden maandelijks bij volle maan een online bijeenkomst over een thema. Via de groep kan je in contact treden met ons en met je medestudenten. Als je wilt kan je de opleiding afronden met een eerste graad inwijding en toetreden tot de coven.
 3. Voor gevorderden geven wij kleinschalige thema-avonden over onderwerpen die je verder helpen op je pad. Omdat dit om kleine om kliene bijeenkomsten gaat kan dit veilig. 
 4. Aan zowel neofieten als gevorderden geven wij begeleiding als je ergens mee zit of vragen hebt. Ook als dingen niet zo lekker lopen zijn wij er voor je.
 5. Gedurende  je opleiding ben je lid van onze Outer Circle en ben je met in acht namen van de geldende beperkingen welkom op onze jaarfeesten. Na inwijding in de eerste graad kan je er voor kiezen lid te worden van onze Inner Circle, maar je kan je natuurlijk ook bij een andere coven aansluiten of solitair doorgaan. 
 6. Wij hebben ieder ruim 30 jaar aan kennis en ervaring op het gebied van wicca, druiderij, sjamanisme en tantrisme. Wij vinden het onze roeping om onze kennis en ervaringen te delen met serieus belangstellenden. Wij hoeven er niet aan te verdienen, daarom is de opleiding gratis. Alleen de werkelijke kosten die worden gemaakt voor bepaalde themabijeenkomsten of voor inwijdingen worden in overleg doorberekend aan de deelnemers. 

 

Wicca basisopleiding voor neofiet 

 1. Betekenis en inhoud van Wicca als religie
 2. Inrichting van het altaar en maken van magische tools
 3. Basis ritueel voor oprichten, wijden en sluiten van de tempel
 4. Jaarwiel / Seizoensfeesten
 5. Maanvieringen
 6. Eenvoudig magisch werk en divinatie

Magische opleidingen voor 1e en 2e graad

 1. De werking van magie conform ons concept van Pragmagie
 2. Overgangsrituelen (handfasting, scheiding, overlijden, e.v.a.)
 3. Het maken van sigils en krachtvoorwerpen
 4. Het ontdekken van je eigen kracht (1e graad) en je donkere kant (2e graad)
 5. De paden van de magie:
 • Het pad van de Expressie (o.a. dans en maskers)
 • Het pad van de Koordenmagie
 • Het pad van de Kaarsenmagie
 • Het pad van de Riten & Bezweringen
 • Het pad van de Wierookmagie
 • Het pad van de Divinatie (tarot, munten)
 • Het pad van de Seksmagie (instructie)
 • Het pad van de Externe toedieningen

Opleiding tot Hoge Priester(es) voor 3e graad

Als je een coven wil leiden,  dan moet  je je eerst moet verdiepen in je eigen kwaliteiten daarin. Leiden betekent niet dat anderen jou slaafse aanbidders moeten worden en ook niet dat je zelf slaafs doet wat de groep wil om maar aardig gevonden te worden. Om een groep te leiden moet je eerst je  eigen kwaliteiten en valkuilen kennen.  Wij bieden daarin begeleiding op de volgend thema's: 

 1. Overdracht en tegenoverdracht (hoe voorkom je dat je in elkaar verstrikt raakt en dat anderen onder je huid kruipen) 
 2. Omgaan met groepen

 3. Het ontwerpen van een ritueel

 4. Inwijdingsrituelen

Inwijding op maat

Wij leveren inwijdingen op maat voor wie solitair werkt. Je kan jezelf inwijden, maar het is natuurlijk altijd pakkender als je ingewijd wordt door een ervaren HP(S). Wij houden hiervoor een intake gesprek om vast te stellen wat je kennisniveau is, welke goden er aangeroepen moeten worden, welke kleding (of skyclad) er gedragen wordt, welke locatie, weke tijd  en of je van verrassingen houdt of niet. Wij staan garant voor een ritueel dat je bij blijft. Er zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden.

 

Initiant wordt door begeleider voorgesteld aan het element water