Convenant

Om als lid toegelaten te worden tot de coven moet je onderstaand convenant onderschrijven en voldoen aan de daaronder gestelde aanvullende voorwaarden. 

 1. Wicca is een religie van liefde, levensvreugde en vruchtbaarheid, van een leven hand in hand met de natuur en het universum, van de natuurlijke orde der dingen waarin niets eindigt.
 2. Wicca is een religie met de Grote Godin (die alles baarde) en de Gehoornde God (die haar bevruchtte) als de centrale figuren. De god en de godin zijn metafoor voor de tegenpolen waartussen de levensenergie stroomt waaruit alles gecreëerd is.  Wij zien deze goden als archetypen die kunnen wisselen naar gelang de doelstelling van het ritueel Wij kiezen daarbij uit het Grieks/Romeinse, Keltische of Germaanse pantheon.
 3. De hoge priesteres (HPS) is de onbetwiste leidster van de coven en heeft altijd een hoge priester (HP) naast zich. 
 4. Na de status van neofiet (beginner) kennen wij  inwijdingsgraden die afhankelijk van kennis, ervaring en persoonlijke ontwikkeling worden toegekend. Inwijdingen zijn voorbehouden aan de HPS en de HP en vinden plaats op basis van tegengestelde gender. 
 5. Wij vieren de feesten van het Jaarwiel/Levenswiel in zgn. sabbats (zonnefeesten: Lente equinox, Midzomer,  Herfst equinox, Midwinter/Yule en seizoensfeesten Imbolc, Beltane, Lughnasad en Samhain). 
 6. Wij doen magisch werk in de zgn. esbats volgens het concept van Pragmagie: Woord + Wil + Energie= Magie. 
 7. Bij magisch werk moeten de tegengestelde energetische polen (vrouwelijk energie versus mannelijke energie) zoveel mogelijk in balans zijn in de coven omwille het verkrijgen van een goede energie om mee te werken. Dit is sekse onafhankelijk. Vrouwen hebben ook mannelijke energie en vice versa.  Ook LHBTers zijn dus welkom.
 8. Bij  esbats en bij inwijdingen zijn wij naakt onder een eenvoudige robe. Deze kleding maakt iedereen gelijk en zit niet in de weg bij energetisch werk. Bij sabbats (ver)kleden wij ons naar het seizoen of de aard van de viering.
 9. Wij houden ons aan de volgende wetten: Doe wat werkt. Doe wat je wilt, je echte wil. De wet is liefde.  
 10. De geheimen van de coven worden door de HPS opgetekend in het Boek der Schaduwen.
 11. Covenleden spreken elkaar aan met de bij de toetreding gekozen naam, behandelen elkaar respectvol en respecteren elkaars grenzen.
 12. Wat in de coven gebeurt of besproken is, blijft binnen de coven (discretie).
 13. Wie zich niet aan deze uitgangspunten houdt, wordt met hoon verwijderd. 

Aanvullende voorwaarden

 • Wij zijn volwassen (24+) en hebben voldoende verantwoordelijkheidsgevoel om de juiste keuzen te maken.
 • Wij zijn psychisch stabiel en zijn geen corona-, 5G- en/of complotwappie.
 • Wij discrimineren niet: all lives matter.
 • Wij hebben gevoel voor humor en zelfspot.
 • Wij zijn geïnteresseerd in de Europese cultuurhistorie waaruit wicca voortkomt.